"Zelené potraviny" jsou označení pro nápoje a tabley z mladého ječmene a sladkovodních řas (chlorella, spirulina) s charakteristickou, tmavě zelenou barvou. Tyto potraviny jsou v současné době na vzestupu popularity a zcela právem. Jsou totiž komplexním zdrojem vitaminů, minerálů a stopových prvků, obsahují chlorofyl, aminokyseliny, vlákninu a řadu enzymů. Zelené potraviny mají výrazně příznivý vliv na celý organismus. Mají silné detoxikační a antioxidační vlastnosti, zpomalují stárnutí buněk, příznivě ovlivňují krevní obraz, snižují riziko rakovinného bujení, jsou zásadotvorné a harmonizují veškeré tělesné procesy. Jsou vhodné jak pro děti, tak pro dospělé, pro seniory i těhotné a kojící ženy.

Jaký je účinek zelených potravin na organismus?

  • Jejich složení a účinek na lidský organismus je komplexní. Neobsahují žádné „prázdné“ kalorie, jedovaté látky, barviva, stabilizátory, plnidla, pojidla či jiné nežádoucí nebo nevhodné balasty.
  • Svým složením jsou nejblíže přirozené racionální stravě. Samy jsou totiž přirozenou a racionální stravou.
  • Díky svému složení mají na organismus a jeho funkce vysoce pozitivní vliv.
  • Organismus zbavují toxických látek, nežádoucích balastů a usazenin.
  • Doplňují do organismu základní stavební kameny pro správnou funkci jednotlivých orgánů, metabolismu a imunitního systému (vitaminy, minerály, stopové prvky, antioxidanty, aminokyseliny, nukleové kyseliny, nenasycené mastné kyseliny, enzymy, chlorofyl a několik zcela unikátních látek).
  • Podporují přímo (přes lehce zásadité pH – 7,5) i nepřímo (zvyšováním přirozené obranyschopnosti) hojení veškerých zánětů v organismu.
  • Působí probioticky.
  • Pro své komplexní složení a komplexní účinky na organismus jsou nadřazeny potravním doplňkům.
  • Působí jako adaptogeny, tedy mají schopnost zvýšenou funkci orgánů a systémů zklidnit a naopak jejich sníženou činnost povzbudit.
  • Výrazně zpomalují buněčné stárnutí. Zjištěno měřením hodnoty elektronegativity buněčných jader.
  • Dodávají jak fyzickou, tak i psychickou sílu a vytrvalost, protože mají vysokou bioenergetickou hodnotu.
  • Nijak zásadně neovlivňují alopatické léky, jejich účinek ani nezvyšují, ani nesnižují.
  • Jejich účinek na organismus je komplexní. To znamená, že jej čistí, hojí jeho záněty, podporují obnovu normální střevní flóry, doplňují do něj veškeré důležité látky (vitaminy, minerály, stopové prvky a antioxidanty) a zvyšují jeho přirozenou obranyschopnost.